maanantai 24. lokakuuta 2016

Viikonloppu 💃💃
Julkisilla liikennevĂ€lineillĂ€ liikkuminen tÀÀllĂ€ on halpaa. Viiden pĂ€ivĂ€n matkakortti maksaa kuusi euroa ( kuukauden 23 euroa) ja sillĂ€ voi rajattomasti kulkea busseissa, raitiovaunulla ja johdinautoilla. NĂ€illĂ€ olemme kulkeneet pitkin Tallinnaa.🚉🚎🚌

Kadriorgin linnassa kÀvimme ihastelemassa vanhaa taidetta ja linnan upeaa ilmettÀ.
Linna on todellakin nÀkemisen arvoinen! Kadriorgin taidemuseoissa on satoja teoksia 1500-1900 lukujen kuvataidetta lÀnnestÀ ja VenÀjÀltÀ samoin kuin vedoksia, veistoksia ym. Palatsin hieno pÀÀsalissa on kahden kerroksen korkuinen. Salin katto on koristeltu upeilla maalauksilla ja stukoilla. Linnaa ympÀröi suuri puisto, joka on Tallinnan "pikku Versailes". Puisto edustaa 1700-1900 lukien puistoarkkitehtuureja. SiellÀ on useita museoita, ruusutarha, Japanilainen puutarha sekÀ jousenlampi.



Meren rannalla on monumentti, joka on pystytetty 1902 matkalla Tallinnasta Helsinkiin 1893 uponneen panssarilaiva Rusalkan muistolle. Amandus Adamsonin veistos kuuluu virolaisen taiteen klassikoihin.






Launantai oli iloista jĂ€lleennĂ€kemisen riemua, kun opiskeluystĂ€vĂ€ Tarja piipahti pĂ€ivĂ€risteilyllĂ€ ja saimme tuoreita kotihoidon työssĂ€oppimiskuulumisia Suomesta. Oli tosi mukava nĂ€hdĂ€! VielĂ€ on isoja haasteita kotimaan kotihoidossa ennen kuin ollaan loppusuoralla ja valmiita  lĂ€hihoitajaksi!

Launatai-iltana tapasimme vielĂ€Virossa lomailevan Suomi-ystĂ€vĂ€n ja olimme Nömme kulttuurikeskuksessa nauttimassa đŸŽ¶ big bĂ€ndin esitystĂ€. Orkesteri on soittanut jo 62 vuotta. đŸŽ·đŸŽș
Illan lopuksi kuuntelimme vielĂ€ elĂ€vÀÀ musiikkia paikallisessa pubissa đŸŽ¶





Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti