sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kardiointensiivravi osakond  24.10 - 25.10.
❤️  Sydänosatolla olemme siis edelleen.  Nyt pääsimme tehostetulle valvontaosastolle.Osasto on yksi suuri sali jossa on noin 20 potilaspaikka. Osasto on kunnioitusta herättävä kaikkine laitteineen ja huippuosaava henkilökunta. Meille esiteltiin osastolla tarvikkeiden sijainnit, lääkkeenjakohuone ym. Aamulla hoitaja jakaa itse lääkkeet omille potilailleen joita hänellä on valvottavanaan kaksi. Hoitajan työpäivä kestää 12 tuntia, hän jakaa siis myös iltalääkkeet. Lääkehoidon toteuttaminen osastolla ei ole aseptisesti niin tarkkaa kuin meillä Suomessa. Hoitajat tarkistavat joka vuorossa elvytstarvikkeiden kunnon ja tarvittavien välineiden määrän.
Osastolla pääsimme näkemään kuinka tehdään pleurapunktio, kardioversio ja bronkoskopia potilaalle. Meidän tehtäviä parin päivän aikana oli ottaa sydänfilmejä potilailta ja kirjata tietoja potilaspapereihin. Kirjaukset tehdään käsin paperilomakkeille. Ihmettelimme käytäntöä tänä teknologian aikana.

26.10. -28.10.
Loppuviikon vietimme "tutulla"osastolla eli kardiokirurgia osakondilla. Olemme todenneet, että sydämistä pidetään täällä erittäin hyvää huolta. Ihmettelemme kuinka pienellä palkalla hoitajat tekevät työtään joka vastuullista, osaamista vaativaa ja päivät ovat pitkiä. Lähihoitajan palkka on 3,50e/tunti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti